top of page

BEHÖVER DU BYGGLOVSRITNINGAR?

Vi är arkitekter och bygglovskonsulter och skapar ritningar av din byggdröm!
Unika Design - Fackmannamässiga Ritningar - Allt Under ett Tak

Behöver du fackmannamässiga bygglovsritningar? Vi har stor erfarenhet av svåra kommuner, tolkning av regler och att göra ritningar som blir godkända. Vi är inte bara bygglovskonsulten utan framför allt arkitekter. Vi kan hitta kreativa lösningar för dig och skapa unika, arkitektritade byggnader utifrån dina idéer. Vi jobbar med fasta priser och ändringar är kostnadsfria.

Kontakta oss så förklarar vi hur vi kan hjälpa dig genom processen snabbt och enkelt.  Du får självklart ett fastpris för samtliga ritningar som kommunen efterfrågar!

Arkitektritningar - Bygglovsritningar - Konstruktionsritningar - VVS/EL/Brand
Allt under ett Tak 

Bygglovsritningar

eller

"Arne har ritat vårt drömhus. Han tog in alla våra val och gjorde fina ritningar. Kom med många bra förslag och löste det enkelt när vi satt fast. Vi har känt förtroende och glädje att träffa Arne varje gång vi har haft våra möten."

Google - Martin Lehman

VAD ÄR BYGGLOVSRITNINGAR?

Bygglovsritning fasad
Bygglovsritning plan

Bygglovshandlingar eller bygglovsritningar är ett samlingsnamn för olika typer av handlingar som krävs vid bygglovsansökan. Grundläggande för bygglovsritningar är ofta arkitektritningar som du kan skissa själv eller låta oss utföra. Handlingar som kommit in till kommunen blir allmänna handlingar. Det betyder att vem som helst har möjlighet att få kopior av dem.

VAD SKA BYGGLOVSHANDLINGAR INNEHÅLLA?

Vilka handlingar man behöver för bygglov beror på vad man tänker bygga. I normalfallet behöver du skicka in ett förslag till kontrollplan och ett antal ritningar som beskriver projektet:

 • Situationsplan

 • Planritning

 • Fasadritning

 • Sektionsritning

Det är viktigt att alla ritningar som skickas in är fackmanna­mässigt gjorda. Dessutom har varje ritning olika krav på att till exempel visa möbler, höjdlinjer och liknande. Kontakta oss så förklarar vi allt vi kan rita åt dig!

PROCESSEN TILL BYGGLOVSRITNINGAR

FAS 1

FAS 2

 • Under ett kostnadsfritt online möte går vi igenom dina behov och önskemål.

 • Du kan skicka oss dina skisser, bilder på området och referensbilder så att vi förstår vad du vill ha.

 • Baserat på ditt krav skickar vi dig en fast prisuppgift för varje steg som du behöver hjälp med.

 • Om du vet exakt vad du vill ha så gör vi fackmannamässiga ritningar snabbt och prisvärt. Om du är osäker på möjligheter gör vi ofta varianter, vi ger råd och vi gör en design tillsammans.

 • Vi skickar olika mejl, vi har olika online möten och tillsammans gör vi en sista variant som synliggörs med renderingar och olika bilder.

 • Vi skickar alla nödvändiga handlingar till kommunen och sköter kommunikationen tills du har bygglov!

FAS 3

eller

VAD KOSTAR BYGGLOVSRITNINGAR?

Riktpriser för designfas + bygglovsritningar

Bygglovsritningar kan göras från 5 000 kronor inkl. moms men det beror på projektets storlek och hjälp du behöver. Bygglovsritningar görs på basis av fasta priser per timme (940 kr inkl. moms) och per dag (7 500 kr inkl. moms). En enkel design som till exempel en tillbyggnad eller Attefallshus kan göras färdig på en dag, en komplett villa tar ofta 2-5 dagar att rita.

 

Priset påverkas av hur mycket hjälp du behöver, som vi samordnar med dig innan vi påbörjar uppdraget. Om du vet exakt vad du vill så skickar du oss dina skisser eller referenser och vi omvandlar dem billigt och snabbt till fackmannamässiga bygglovsritningar. 

Det kan också vara så att du inte är säker på vad som är möjligt eller att du behöver annan hjälp. Vi är professionella arkitekter och vi gör ofta varianter, vi ger råd och diskuterar gärna med dig vilka lösningar och material som tilltalar dig mest. Tillsammans med dig gör vi sedan en sista variant. Denna process tar ofta 1-3 dagar utöver att rita bygglovsritningar.

 

Utöver kostnaderna för bygglovsritningar kan kostnader för tekniska ritningar tillkomma efter bygglov. Kommunen ställer krav på detta, men en byggare behöver också dessa. Exempel är: konstruktionsritningar + konstruktionsdokument, VVS-ritningar, energiberäkningar, brandskyddsbeskrivning eller en fuktsäkerhetsbeskrivning.

 • Attefallshus börjar från 4 000 kr

 • Tillbyggnad börjar från 7 500 kr

 • Nybyggnad villa börjar från 7 500 kr

financial_edited.png

PRISEXEMPEL BYGGLOVSRITNINGAR TILLBYGGNAD PÅ 30 m2

BYGGLOVSRITNINGAR

Du skickar oss dina skisser eller referenser, vi omvandlar dem till fackmannamässiga bygglovsritningar och vi sköter processen med kommunen.

 7 500 kr inkl.

KONSTRUKTIONSRITNINGAR

9 000 kr inkl.

ENERGIBERÄKNINGAR

3 500 kr inkl.

VENTILATIONS- & RÖRRITNINGAR

8 500 kr inkl.

TOTALT

28 500 kr inkl.

PRISEXEMPEL BYGGLOVSRITNINGAR ARKITEKTRITADE VILLA PÅ 200 m2

ARKITEKTRITNINGAR

Om du är osäker på vad du vill ha så ritar vi olika designer och ger råd, varefter vi tillsammans gör en slutlig design.

BYGGLOVSRITNINGAR

Vi gör ritningarna åt kommunen av den slutliga versionen och vi sköter processen med kommunen.

 15 000 kr inkl.

 7 500 kr inkl.

14 500 kr inkl.

KONSTRUKTIONSRITNINGAR

2 500 kr inkl.

KONSTRUKTIONSDOKUMENT

ENERGIBERÄKNINGAR

3 500 kr inkl.

12 000 kr inkl.

VENTILATIONS- & RÖRRITNINGAR

FUKTSÄKERHETSBESKRIVNING

2 500 kr inkl.

TOTALT

57 500 kr inkl.

eller

EXEMPEL PÅ BYGGLOVSRITNINGAR

Exemplen ger en uppfattning om vad vi normalt levererar. Olika bygglovsritningar görs för varje projekt, beroende på vad beställaren önskar. Vi gör ofta varianter för att visualisera fördelar och nackdelar av olika koncepter.

VARFÖR ANLITA OSS FÖR DINA BYGGLOVSRITNINGAR:

online.png

Vi jobbar online

Eftersom vi arbetar online kan vi vägleda din byggprocess snabbt och prisvärt. Allt vi behöver är dina idéer! Vi levererar dussintals bygglovsansökningar varje månad över hela landet.

UNIEK_edited.png

Vi är arkitekter 

Vi är inte bara bygglovskonsulter utan framför allt arkitekter. Vi gör unika design med speciella detaljer skräddarsydda efter din personlighet och miljön.

target2_edited.png

Vi är personligen involverade

Varje projekt är ett personligt projekt och vi är nära våra kunder. Vi är flexibla och alltid tillgängliga, även på kvällen, helgerna eller under semesterperioden!

alles onder een dak_edited.png

Vi har allt under ett tak

Vi har alla konsulter du behöver från idé till slutbesiktning. Vi besöker dig även gärna för konstruktionsritningar, VVS-ritningar och liknande för att diskutera möjligheterna.

obstacle_edited.png

Vi är arkitekter som kan bygglovsprocessen

Vi levererar designlösningar som du har letat efter i månader, vi sköter hela processen och vi är bygglovsexperter som kan lösa dina problem med alla kommuner.

_edited.png

Vi jobbar snabbt

Varje beställning är unik, men vi kan leverera en design inom en vecka.

eller

HEJ BYGGLOVSRITARE?

Du har många frågor vi har många svar!

Om du är i behov av en vacker design, prisvärda bygglovshandlingar eller någon av våra andra tjänster ring oss eller skicka oss dina skisser/ritningar för en offert! Ett första online möte är alltid kostnadsfritt!

papercup_telephone_edited.png

Frågor & svar om Bygglovsritningar

bottom of page