top of page

BEHÖVER DU KONSTRUKTIONSRITNINGAR?

Låt våra experter ta hand om dina fackmannamässiga konstruktionsritningar!

Vi hjälper dig med kompletta konstruktionsritningar från grunden till alla typer av byggnader, för att du snabbt ska få ditt bygglov från kommunen. Dessutom till ett garanterat fast pris inklusive kostnadsfria ändringar!

Konstruktionsritningar

Detaljritningar (Väggar, tak & grund)
Konstruktionsberäkningar
Dimensionering
Konstruktionsdokumentation
Övriga konstruktionshandlingar
Kostnadsfria ändringar

eller

"Arne har ritat vårt drömhus. Han tog in alla våra val och gjorde fina ritningar. Kom med många bra förslag och löste det enkelt när vi satt fast. Vi har känt förtroende och glädje att träffa Arne varje gång vi har haft våra möten."

Google - Martin Lehman

VAD ÄR KONSTRUKTIONSRITNINGAR?

Konstruktionsritning plan
Konstruktionsritning fasader & sektioner

Konstruktionsritningar är tekniska ritningar där mått, dimensioner och material är ritade in i olika skalor. En byggare kan använda de för att bygga och kommunen kan använda de för att kontrollera om allt byggs rätt. Utöver ritningarna ska alltid beräkningar göras för att säkerställa att måtten stämmer. Dessa levereras ofta separat som konstruktionsdokument.

VAD SKA KONSTRUKTIONSRITNINGAR INNEHÅLLA?

Fullständiga konstruktionsritningar omfattar grund-, bjälklags- och takplan, samt sektion genom grund, vägg, bjälklag och tak. Det beror på projektets komplexitet hur mycket detaljer som behövs. Konstruktionsritningar kompletteras med arkitektritningar om många olika detaljer ska byggas och det behövs mer information om de olika materialen och estetiska detaljer.

Det är viktigt att alla ritningar som skickas in är fackmanna­mässigt gjorda. Kontakta oss så förklarar vi allt vi kan rita åt dig!

PROCESSEN TILL KONSTRUKTIONSRITNINGAR

proces_edited.png
 • Vi gjorde bygglovsprocessen eller så har du egna ritningar eller skisser som du skickar till oss.

 • Vi kan även upprätta alla andra handlingar som kommunen efterfrågar, såsom VVS-ritningar, energiberäkningar m.m.

 • Baserat på ditt krav skickar vi dig en fast prisuppgift.

 • Vi gör alla nödvändiga ritningar och samordnar allt med dig.

 • Kostnadsfria ändringar ingår och när du och din byggare är nöjda skickas allt in och får du startbesked från din kommun.

eller

VAD KOSTAR KONSTRUKTIONSRITNINGAR?

Riktpriser för konstruktionsritningar:

 • Mindre projekt 6 000 kr inkl. moms

 • Garage/takkupa 7 500 kr inkl. moms

 • Avväxling bärande vägg 6 000 kr inkl. moms

 • Attefallshus mellan 8000 - 9 500 kr inkl. moms

 • Tillbyggnad mellan 6 000 - 15 000 kr inkl. moms

 • Nybyggnad villa mellan 13 000 - 17 000 kr inkl. moms

Kostnaden för konstruktionsritningar ligger mellan 5 000 - 25 000 kr inkl. moms beroende på projektets storlek och komplexitet. Priset bestäms delvis av de beräkningar som ska göras. Till exempel när ett hål görs i en bärande vägg måste alla krafter för hela byggnaden beräknas.

 

Vi levererar allt som behövs; detaljritningar, konstruktionsberäkningar, dimensionering m.m. Vi jobbar med fasta priser och ändringar är kostnadsfria.Kontakta oss så skickar vi en kostnadsfri offert samma dag.

financial_edited.png

eller

VARFÖR ANLITA OSS FÖR DINA KONSTRUKTIONSRITNINGAR:

online.png

Vi jobbar online

Eftersom vi arbetar online kan vi vägleda din byggprocess snabbt och prisvärt. Allt vi behöver är dina idéer! Vi levererar dussintals konstruktionsritningar varje månad över hela landet.

UNIEK_edited.png

Vi är arkitekter 

Vi är inte bara bygglovskonsulter utan framför allt arkitekter. Vi har kål på helheten och garanterar att den tekniska delen ligger i linje med designens estetiska och funktionella principer.

target2_edited.png

Vi är personligen involverade

Varje projekt är ett personligt projekt och vi är nära våra kunder. Vi är flexibla och alltid tillgängliga, även på kvällen, helgerna eller under semesterperioden!

alles onder een dak_edited.png

Vi har allt under ett tak

Vi har alla konsulter du behöver från idé till slutbesiktning. Vi hjälper dig även gärna med VVS-ritningar, energiberäkningar och liknande.

obstacle_edited.png

Vi är arkitekter som kan bygglovsprocessen

Vi levererar designlösningar som du har letat efter i månader, vi sköter hela processen och vi är bygglovsexperter som kan lösa dina problem med alla kommuner.

_edited.png

Vi jobbar snabbt

Varje beställning är unik, men vi kan leverera en design inom en vecka.

eller

EXEMPEL PÅ KONSTRUKTIONSRITNINGAR

Exemplen ger en uppfattning om vad vi normalt levererar. Olika konstruktionsritningar görs för varje projekt, beroende på vad beställaren önskar.

eller

HEJ BYGGLOVSRITARE?

Du har många frågor vi har många svar!

Om du är i behov av prisvärda konstruktionsritningar eller någon av våra andra tjänster ring oss eller skicka oss dina skisser/ritningar för en offert! Ett första online möte är alltid kostnadsfritt!

papercup_telephone_edited.png

Frågor & svar om Konstruktionsritningar

bottom of page